Luksusravintola Tukholmassa keskellä listeriaepidemiaa: Tryffelin rooli epäselvä
Tukholmassa sijaitseva luksusravintola Coco & Carmen on joutunut laajan listeriaepidemian keskipisteeseen. Syyskuun lopussa yli 150 ihmistä hakeutui sairaalahoitoon saatuaan listeriatartunnan ravintolan tarjoiluista. Nyt saadut näytteenottotulokset viittaavat siihen, että ravintolassa tarjoiltu tryffeli saattaa olla tartuntojen lähde. Useissa tryffelistä otetuissa näytteissä havaittiin korkeita listeriapitoisuuksia, mutta varmuutta siitä, onko tryffeli lopullinen syy epidemiaan, ei ole.
Tryffeli valmistettiin paikan päällä, joten on mahdollista, että kontaminaatio on tapahtunut ravintolassa. Lovisa Grimsell Tukholman kaupungin ympäristöhallinnosta korostaa, että vaikka tryffelissä on löydetty listeriaa, raaka-aineen rooli tartunnan lähteenä on epävarma. Lisätoimenpiteitä tehdään, ja Elintarviketurvallisuusvirasto sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitos suorittavat lisäanalyysejä tartunnan lähteen varmistamiseksi. Tutkimusten odotetaan kestävän noin kuukauden, ja niiden tarkoituksena on selvittää yhteydet sairastuneiden ja ravintolasta saatujen näytteiden välillä. Epidemian laajuus ja ravintolan julkisivuremontti ovat herättäneet suurta huomiota Tukholman alueella.
-
Prover visar: Tryffel innehöll listeria
Sydsvenskan -
Efter listeriautbrottet – tryffel pekas ut
Sydsvenskan -
Miljöförvaltningen: Tryffeln troligtvis bakom listeriautbrottet
Aftonbladet
Näytä aiheesta lisää otsikoita
Tämä on automaattisesti luotu uutiskooste, jonka lähteenä on käytetty lukuisia uutisartikkeleita. Artikkelin ohesta löytyvät kaikki uutisen luomiseen käytetyt lähteet, joissa aiheesta kerrotaan laajemmin.